Nemzetközi gazdálkodás - alapképzés


Tudj meg többet!
working girl

Ha multinacionális karrierre vágysz, itt a helyed!

Érdekel a nemzetközi üzleti élet és a multinacionális vállalatok működése? Nyitott vagy más kultúrákra, azok eltérő szokásaira és szeretsz idegen nyelven, elsősorban angolul kommunikálni? Ezen a szakon lehetőséged lesz felkészülni arra, hogy egy multinacionális cégnél építsd ki karrieredet, akár már az egyetemi éveid alatt, vagy saját, nemzetközi piacokon aktív vállalkozást indíts. Valós üzleti helyzetek és problémák megoldásával, nemzetközi példákon és eseteken keresztül sajátíthatod el a tananyagot – interaktív órákon, gyakorlatorientáltan, csoportokban együttműködve, kiváló oktatók és cégvezetők segítségével. A képzés angol nyelven folyik és lehetőséget nyújt további 9 idegen nyelv elsajátítására. Tanulmányaid során egy félévet töltesz majd el egy partneregyetemen vagy vállalatnál külföldön.

Helyszín: Budapest
Nyelv: angol
Finanszírozás: Corvinus Ösztöndíj vagy 800.000 Ft/félév önköltségi díj

A képzések árai még változhatnak, kövesd figyelemmel az oldalt.

Még ennyi ideig jelentkezhetsz a Felvi.hu-n keresztül:

Miből érettségizz?

Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, valamint egy emelt szintű érettségit kell tenned, amit kiválaszthatsz a listában szereplő tárgyakból, de választhatsz mást is:

 • gazdasági ismeretek
 • egy idegen nyelv*
 • informatika
 • matematika
 • történelem
 • földrajz
 • egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy**
 • egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy***
 • egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy****
*Választható idegen nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.
**Gazdaságtudományi szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.
*** Gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.
**** Gazdaságtudományi ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.

Az elmúlt évek ponthatárai


Angol nyelven (Budapest) Nappali, Támogatott 448
Angol nyelven (Budapest) Nappali, Önköltséges 450
Magyar nyelven (Budapest) Nappali, Támogatott 465
Magyar nyelven (Budapest) Nappali, Önköltséges 458
Angol nyelven (Budapest) Nappali, Támogatott 430
Angol nyelven (Budapest) Nappali, Önköltséges 404
Angol nyelven (Budapest) Nappali, Támogatott 472
Angol nyelven (Budapest) Nappali, Önköltséges 435
Pontszámítás módja

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz multinacionális vállalatok hazai vagy külföldi leányvállalatainál vagy kis- és középvállalkozásoknál sokféle munkakörbe, mint pl. export/import, globális ellátási lánc, logisztikai szakértő, nemzetközi marketing menedzser, üzleti, befektetési tanácsadó, külkereskedő, pénzügyi, tanácsadói. A szakon sok mindent megtanulhatsz, amit más szakokon is; ez tág lehetőségeket biztosít, viszont itt megtanulsz gyorsan beilleszkedni multikulturális környezetbe és nemzetközi csapatban hatékonyan dolgozni, ami a nemzetközi karrier fontos feltétele. A szakon megszerezhető problémamegoldó személeted különösen vonzóvá tesz a vállalatok számára, ami nagy előny más szakok és más egyetemen végzett versenytársaidhoz képest. A tapasztalatok szerint végzett hallgatóink rövid időn belül vezetői pozícióba kerülnek. A szakon felkészülhetsz saját vállalkozásod megalapítására és vállalatod nemzetközi piacokra való bevezetésére is.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudás meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fogsz keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világkörüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel? A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Specializációk

Mitől egyedi a képzés?

 • A szak arra készít fel, hogy nemzetközi csapatban dolgozz, külföldön vagy itthon, multinacionális vállalatnál vagy a saját cégedben – megtanulod annak szakmai, kulturális, módszertani, nyelvi és más területeit is.
 • A szak az üzleti életben szükséges kreatív feladatmegoldásra és problémamegoldó szemléletre fókuszál.
 • Mindent a gyakorlati hasznosság, az üzleti eset oldaláról tanulsz meg – nincsen magolás vagy száraz definíciók visszamondása.
 • Az esetek többségében csapatban dolgozol egy üzleti eseten vagy egy vállalati probléma megoldásán.
 • A tanárod inkább a mentorod, mint a tanárod.
 • Az oktatásban vállalatok és vállalati szakemberek is részt vesznek.
 • Egy félévet külföldön tölthetsz egy partneregyetemen tanulva vagy vállalatnál dolgozva – ez páratlan élményt nyújt és értékes tapasztalatokkal gazdagodsz.

Fordulj hallgatói nagykövetünkhöz »

Kedves Érdeklődő!

Kevés olyan izgalmas dolog létezik az üzleti életben, mint nemzetközi partnerekkel dolgozni egy-egy izgalmas projekten, mint Makó helyett Sanghajban eladni a cég legújabb kütyüjét vagy egy német vállalat argentin menedzserével gondolkodni az indonéziai leányvállalat vietnámi befektetései lehetőségein. Ez talán bizarrnak tűnhet, de nem az; a szakon végzett diákjaink közül sokan élnek át hasonló élményeket, akár mindennapi munkájuk részeként. Amennyiben a fenti gondolatok felcsigázták az érdeklődését: ismerje meg, milyen út vezet a továbbtanulási döntéstől egy izgalmas nemzetközi karrierig.

Dr. Kacsirek László
szakfelelős
egyetemi docens

#együttalegjobbak

website

Nézz be hozzánk!

Kövess minket, hiszen hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk.

website

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Tovább a kérdésekhez

website

Add le a jelentkezésed online!

A felvételi jelentkezésedet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül kell benyújtanod.

Felvi.hu

Olvasd el felvételi kiadványunkat!

Kattints ide »

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre.

Kattints ide »